TRUSTCAST

Tervetuloa TrustCastin pariin

TrustCast-sarjassa keskustellaan digitaalisen luottamuksen kokonaisuudesta yhdessä vaihtuvien vieraiden kanssa. Aihetta lähestytään yhteiskunnan, vaikuttamisen ja liike-elämän näkökulmista.

Jaksoissa käsitellään digitaalisen luottamuksen kannalta keskeisiä osa-alueita, kuten osaamisen kehittämistä, algoritmien roolia nyky-yhteiskunnassa sekä informaatiovaikuttamista. Lisäksi keskusteluissa nousee esille digitaalisen murroksen luomat mahdollisuudet liiketoiminnalle ja luottamuksen, sekä kyberturvan rooli niiden toteutumisessa.

SUPLA

SPOTIFY

APPLE PODCASTS

LINKTREE

Jakso 1 – Vieraana Mikko Alasaarela

Ensimmäisessä jaksossa Markku Korkiakosken vieraana on algoritmivaikuttamisen asiantuntija, Inbotin perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Alasaarela.

Jakso 1

Jakso 2 – Vieraana Rauli Paananen

Miten syntyy suomalainen kyberturvallisuuden ekosysteemi? TrustCast vieraana Rauli Paananen Liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Jakso 2

Jakso 3 – Vieraana Jessikka Aro

Mitä on informaatiosodankäynti ja minkälaisia työkaluja käytetään mielipidevaikuttamiseen? TrustCast vieraana Toimittaja ja tietokirjailija Jessikka Aro.

Jakso 3

Jakso 4 – Vieraana Sari Heinonen

Mistä rakentuu luotettava ja turvallinen digitaalinen palvelu? TrustCast vieraana OP-Henkivakuutuksen toimitusjohtaja Sari Heinonen.

Jakso 4

Jakso 5 – Vieraana Mervi Airaksinen

Millä tavalla kotimaisessa liiketoiminnassa mukaudutaan uusiin teknologioihin? TrustCastin vieraana IBM Finland Oy:n toimitusjohtaja Mervi Airaksinen.

Jakso 5

Jakso 6 – Jarno Limnell

Mitä kyberturvallisuus käsitteenä tarkoittaa? Entä mitä tarkoitetaan kyberpandemialla? TrustCast vieraana Jarno Limnéll, kyberturvallisuuden professori, Aalto Yliopisto.

Jakso 6

Jakso 7 – Antti Häkkänen

Yhteiskunta ei kehity, jos digitaalisiin palveluihin ei luoteta. TrustCast vieraana Kokoomuksen varapuheenjohtaja ja entinen oikeusministeri Antti Häkkänen.

Jakso 7

Jakso 8 – Timo Harakka

Satsaus kyberturvallisuuteen ja digitaaliseen luottamukseen on kansallinen kotivakuutus TrustCastin 8. jaksossa Markku korkiakosken vieraana on ministeri Timo Harakka

Jakso 8

Jakso 9 – Mikael Jungner

Viestintä on yksi tärkeimpiä luottamuksen luojia. TrustCast vieraana viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner.

Jakso 9

Jakso 10 – Mika Susi

Mistä suomessa saadaan kyberalalle lisäpotkua? TrustCastin 9. jaksossa Vieraana Mika Susi, Toiminnanjohtaja, FISC ry

Jakso 10

Jakso 11 – Tomi Pienimäki

Miten pandemia on vaikuttanut Finnairin toimintamalleihin? Vieraana ex. Finnair Oyj:n CDO Tomi Pienimäki.

Jakso 11

Jakso 12 – Vieraana Timo Lehtimäki

Miten viranomaisviestintä toimii ja mikä on virve2? TrustCast vieraana Erillisverkot Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtimäki.

Jakso 12

Jakso 13 – Vieraana Erika Ehrnrooth

Miten tietomurtoon voi varautua? Digitaalisen maailman varjopuoli paljastui toimitusjohtaja Erika Ehrnroothille, kun Eilakaisla joutui tietomurron kohteeksi.

Jakso 13

Jakso 14 – Katleena Kortesuo

Miten on mahdollista, että tuhansien ihmisten henkilötiedot varastetaan Vastaamon rekisteristä? TrustCast vieraana tietokirjailija ja kriisiviestinnän asiantuntija Katleena Kortesuo.

Jakso 14

Jakso 15 – Julianna Borsos

Miten sijoittaja varautuu turvaamaan omaa sijoitustaan? TrustCast vieraana pääomasijoitusyhtiö Bocap-konsernin toimitusjohtaja Julianna Borsos.

Jakso 15

Jakso 16 – Niko Jakobsson

Millainen rooli tietoturvalla ja teknologialla on juridisessa työssä? TrustCast vieraana Asianajajaliiton pääsihteeri Niko Jakobsson.

Jakso 16

Jakso 17 – Noora Hammar

Mikä rooli kommunikointitaidoilla ja tilannetajulla on kyberturva-alalla? TrustCast vieraana on kyberturva-aktiivi Noora Hammar.

Jakso 17

Jakso 18 – Leo Niemelä

Kuinka Lähitapiola on panostanut asiakkaidensa tietojen suojaamiseen? TrustCast vieraana Leo Niemelä, CSO, Lähitapiola.

Jakso 18

Jakso 19 – Janne Tägtström

Kuinka teknologia ja automaatio muuttaa organisaation johtamista? TrustCast -vieraana Janne Tägtström, Cisco Systems Finland & Baltics.

Jakso 19

Jakso 20 – Hanna Smith

Millaisilla eri sektoreilla hybridivaikuttamista tapahtuu? Trustcast vieraana Hybridiosaamiskeskuksen tutkimusjohtaja Hanna Smith.

Jakso 20

Jakso 21 – Mirva Antila

Mikä on DigiFinland ja mitä palveluita se tarjoaa? TrustCast vieraana DigiFinland Oy:n toimitusjohtaja Mirva Antila

Jakso 21

Jakso 22 – Antti Vasara

Onko seuraava mullistava teknologian askel kvanttitietokone? Trustcast vieraana VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara.

Jakso 22

Jakso 23 – Jukka Holm

Miten yritykset puolustautuvat hybridivaikuttamiselta? TrustCast vieraana Jukka Holm, CEO, Visma Enterprise

Jakso 23

Jakso 24 – Janne Taalas

Onko sodasta tullut optio konfliktien ratkaisuun? TrustCast vieraana CMI:n toimitusjohtaja Janne Taalas.

Jakso 24

Jakso 25 – Aapo Cederberg

Miten kyberturvallisuuden rooli on muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana? Vieraana kyberturvallisuuden asiantuntija Aapo Cederberg.

Jakso 25

Jakso 26 – Catharina Candolin

Uskottava kyberpuolustus pitää hyökkäyskynnyksen korkeana, TrustCast vieraana kyberpuolustuksen erityisasiantuntija Catharina Candolin.

Jakso 26

Jakso 27 – Peter Sund

Osaajapula haastaa kyberturvallisuuden kehittämistä, TrustCast vieraana Peter Sund, toiminnanjohtaja, Kyberala ry.

Jakso 27

Jakso 28 – Ville Skinnari

Miten Pohjoismainen yhteistyö voi auttaa Suomea nousemaan digitalisaation kärkimaaksi? Vieraana ministeri Ville Skinnari.

Jakso 28

Jakso 29 – Kirsi Karlamaa

Millaista roolia Traficom ja Kyberturvallisuuskeskus näyttelee tulevaisuuden liikumisen ja kyberturvallisuuden laaja-alaisella kentällä? Vieraana Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa.

Jakso 29