TrustCast valottaa kyberturvaa

Netoxin kyberturvajohtaja Markku Korkiakosken uudessa podcastissa, TrustCast, tarkastellaan yhteiskunnan digitalisoitumisen mukanaan tuomia muutoksia, ja kuinka luottamus voi toimia tässä ympäristössä mahdollistajana.

– Kyberturva mielletään tyypillisesti aiheeksi, johon liittyvät lähinnä tietomurrot ja niitä vastaan puolustautuminen, Korkiakoski kuvailee. Se myös koetaan usein irralliseksi ja hyvin tekniseksi aiheeksi, hän jatkaa.

– Todellisuudessa aihe koskettaa meitä jokaista. Niin yrityksiä, yksilöitä kuin yhteiskuntaakin. Haluamme tuoda kyberturvaan ja digitaaliseen luottamukseen liittyvää keskustelua helpommin lähestyttäväksi ja kansantajuisemmaksi.

Markku-Korkiakoski-TEDX-Oulu
Markku Korkiakoski, Johtaja, kyberturvallisuus, Netox Oy. Kuva: Heikki Annala

TrustCast-sarjassa keskustellaan digitaalisen luottamuksen kokonaisuudesta yhdessä vaihtuvien vieraiden kanssa. Aihetta lähestytään yhteiskunnan, vaikuttamisen ja liike-elämän näkökulmista. Jaksoissa käsitellään digitaalisen luottamuksen kannalta keskeisiä osa-alueita, kuten osaamisen kehittämistä, algoritmien roolia nyky-yhteiskunnassa sekä informaatiovaikuttamista. Lisäksi keskusteluissa nousee esille digitaalisen murroksen luomat mahdollisuudet liiketoiminnalle ja luottamuksen, sekä kyberturvan rooli niiden toteumisessa.

– Tavoitteemme on kasvattaa tietoisuutta ja perusymmärrystä sitä kohtaan, mistä digitaalisessa luottamuksessa on todella kyse, Korkiakoski kiteyttää.

Rauli Paananen ja Markku Korkiakoski
Haastattelussa Rauli Paananen, kyberturvallisuusjohtaja, LVM

TrustCastin jaksot löydät alla olevasta linkistä:

Netox TrustCast

Sarjan jaksojen julkaisuaikataulu:

Podcastin vieraina tullaan kuulemaan ja näkemään eri alueen vaikuttajia:

Jakso 1. 16.3.  Mikko Alasaarela, Toimitusjohtaja/perustaja, Inbot

Jakso 2. 30.3  Rauli Paananen, Valtion kyberturvallisuusjohtaja, Liikenne- ja viestintäministeriö

Jakso 3. 13.4.  Jessikka Aro, Toimittaja ja tietokirjailija

Jakso 4. 27.4. Sari Heinonen, Toimitusjohtaja, OP-Henkivakuutus

Jakso 5. 11.5. Mervi Airaksinen, Toimitusjohtaja, IBM Finland

Jakso 6. TBA